sunnuntai 22. huhtikuuta 2012


Terveiset pahvilaatikoiden, nyssyköiden ja pussukoiden keskeltä. Vielä viikko eloa ja hyvästejä maalla, sitten alkaa hiukan erilainen elämä. Neliöt puolittuvat ja yrtit kasvatetaan tänä keväänä parvekkeella ja ikkunalaudoilla.

Mieli on myllertänyt melkoisesti, muuttaminen ei ole koskaan ollut näin vastahakoista tai ristiriitaista. Sieluni on maalainen selvästikin ja tiedän että Helsinki on vain yksi elämänvaihe. Otan sen nyt vastaan kuitenkin uteliaasti ja avoiminmielin. Asiat menevät juuri niinkuin niiden kuuluu.

Kaaoksen keskellä ehdimme viettää pienimmän 2-vuotispäivääkin viime viikonloppuna. En sano mitään ajankulusta...!

Lämmintä sunnuntaita!

29 kommenttia:

 1. Helsingissäkin on oma ehdoton viehätyksensä.Maalainen minäkin olen mutta silti välillä tulee ikävä Kallioon,yrtit kasvoi ikkunallakin ja jos alkoi ahdistaa kun mitään muuta vihreää ei ympärillä näkynyt niin suunnattiin Suomenlinnaan.Mutta meillekin se oli yksi elämänvaihe,tiedettiin jo sinne muuttaessamme ettei olla jäämässä.Hyvää syntymäpäivää pienelle,hyvää muuttoa teille,toivottavasti uusi koti osoittautuu kodikkaaksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on viehätyksensä! Olen syntynyt Helsingissä ja elänyt suurimmanosan elämästäni sillä seudulla, niin se ei onneksi tunnu mitenkään vieraalta :)

   Kiitos toivotuksista! :)

   Poista
 2. Onnea kaksivuotiaalle ja onnea uuteen elämään! Odotan innolla tunnelmia uusilta tuulilta :) Joku on taiteillut upean kuvan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitämme!

   Uusia tuulia tulee varmasti suht tiuhaan tahtiin, onpahan ainakin kuvattavaa!

   Poista
 3. Minustakin haikeaa! Mutta voi olla ihan mahtavaa päästä kaupunkiin, tai minusta ainakin olisi, mun sielu kun on kaupunkilainen...mutta kyse ei olekaan tietysti nyt minusta. Hyvin kaikki kuitenkin lutviutuu, olen ihan varma. Ja helpompi tulla sua tapaamaan, jos näin saa ajatella. Pistä uutta osoitetta tulemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin uskon että kaikki lutviutuu hyvin :) Se on vaan tämä alkujännitys suuresta muutoksesta. Lasten kanssa niin erilaista kaupungissa, mutta ihanaa että pääsen näyttämään heille paikkoja ja puuhailuvaihtoehdot ei lopu kesken.

   Niin ja helpompi nähdä sinua! :) Laitan osoitetta jossakin vaiheessa!

   Poista
 4. Oi, tervetuloa Helsinkiin. Kyllä tästäkin saa ihanan kaupungin asua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maisu! Niin saa, tiedän sen :) Täytyy vaan rajata tietty hektisyys pois, niin on hyvä.

   Poista
 5. Helsinki . Tai sittenkin !
  Tervetuloa. Toivon, että kaupunki(ni) osaa olla teidän luottamuksen arvoinen.
  Kaupunkin on eri tavalla täynnä mahdollisuuksia, kuin maaseutu. Erilaisia. Se on erilainen. On epis vertailla, kumpikaan ei voi kisata samassa sarjassa. Ja kisailua on muutenkin liikaa maailmassa. Jotkut asiat on mahdollisia vaan toisessa tai ainakin helpommin toteutettavissa. Yhtäkkiä on joukkoliikenne. Ja kymmeniä kirjastoja. Ja museoita. Ja kahviloita. Ja tapahtumia. Kesä on kaupungissakin ihana, omanlaisensa. Ja Helsingissä on myös pöpelikköjä, ja varsinkin MERI, rantoja, joita ei ole sisämaassa. Ja metsiin tai ihmisiin voi hukuttautua, soluttautua. Toivon, että saatte nähdä mahdollisuuksien Helsingin. Kun kuitenkin näätte myös sen, jossa notkuu juoppoja ja huligaaneja pitkin raitteja. Ja teinit puhuu v:ttua ja muuta rumaa kovalla äänellä bussissa/metrossa/ratikassa. Ja haluaisi olla kuulematta sellaista ja joutuu puntaroimaan, pitäisikö puuttua. Ja melua. Autot käryttää ja hurisee joka puolella. Mutta sitten löytyy jokin soppi, missä tuntuu hetken hiljaiselta. Tai ainakin tuntuu, että linnut osa laulaa kovempaa!

  Kohta näemme. Minä olen se likaisessa takissa ja saappaissa keskellä kaupunkiakin kulkeva cityjuntti, jonka kintereillä kulkee kaksi tuulitakkista lasta, joilla on verkkarihousut ja pelisukat vedetty housunlahkeen päälle. Et voi olla missaamatta, kovaa ääntäkin saatamme pitää vahingossa. Pojat leikkii vaikka luisteluhihiihtäjiä peräkanaa ja minä huikkaan, että pysähtykää ennen valoja, varokaa autoja!!

  Sekin voin olla, joka tulee kantamaan muuttokuormasta tavaroita. Vaikka siitä ajatuksesta tulee kyyneleet silmiin, sillä muutot on haikeita. Tämä erityisesti, kun mullistaa suuresti.

  Kuopus kaksi vuotta. En ymmärrä. Hän syntyi juuri. Hienoa, että ehditte juhlia merkkipäivää muuttojen keskellä.

  Koita löytää rauhallista mieltä viimeiselle viikolle niillä kulmilla. Jos jäähyväiset tuntuvat liian tuskaisilta, elä jätä niitä. Näkemisiin voi olla paljon miellyttävämpi, kuin hyvästi.
  Toivon, että vaikka väliaikainenkin, niin että Helsingistäkin kuitenkin tulee koti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Joola!

   Kyllähän osassa minua on aina elänyt se Helsinki-kaipuu, olenhan siellä syntynyt ja meri on minulle erityisen tärkeä. Joten enköhän minä taas sinne asetu :) Lasten vuoksi on vaan se jännitys, kuinka suojella heitä tietyiltä asioilta, kuinka rajata pois se liika hektisyys ja materialistisuus. Mutta siihen vaikuttaa juurikin nuo mainitsemasi asiat: ihan itse voi valita missä liikkuu ja sitä luontoakin tosiaan löytyy. Hyvä tästä vielä tulee!

   Nautin kyllä jo etukäteen paljon siitä ajatuksesta että pitkästä aikaa on se mahdollisuus, että voin viedä lapsia kirjastoon, uimaan, katsomaan nähtävyyksiä, harrastuksiin...mihin vaan! Eikä tarvitse miettiä että kuinka me niihin kuljemme, tai surkutella ettemme pääse.

   Ja niin ihanaa että me näemme vihdoin ja viimein, sekin ajatus tsemppaa niin paljon! Ja kaikki muut tärkeät ihmiset, joiden näkeminen on jatkossa niin paljon helpompaa.

   Näkemisiin siis :))

   Poista
 6. Hyvää toukokuuta sinulle oikein monin lämpöisin ajatuksin.Tervetuloa!Joku minua viisaampi on sanonut että kun sulkee yhden ovan toinen ovi aukeaa odottamatta suloisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maria, kiitos <3 Lämpöä sinun toukokuuhusi myös!
   Ja se joku viisas on täsmälleen oikeassa.

   Poista
 7. Onnea kaksivuotiaalle <3 Haikeudesta huolimatta, iloisia muuttopäiviä :)

  VastaaPoista
 8. Asioilla on tapana järjestyä. Ihminen mukautuu ja sopeutuu, elämä muovautuu tilanteen mukaan. Ymmärrän tuskasi ja ristiriitaiset tunteet. Tästä uudesta elämänvaiheesta seuraa kuitenkin varmasti paljon hyvää. Itse uskon, että kaikki asiat tapahtuvat jostain syystä, niin tämäkin. Sen saattaa oivaltaa heti, tai sitten vasta myöhemmin. Mukavia ja jännittäviä muuttopäiviä teille! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenni, minä ajattelen täsmälleen samoin. Asiat menevät niinkuin on tarkoitettu. Täytyy luopua jotta voi saada jne. :)

   Poista
 9. Yksi elämänvaihe, kaikkea mahtuu. Koti muodostuu varmasti tavallaan sinnekin. Ymmärrän kyllä tunteesi täysin: jos itse pitäisi tästä taajamasta (ei edes maalta) nyt lähteä vaikka edes lähimpään kaupunkiin asumaan (kerrostaloon) niin olisi se vaikeaa. Sinne ei sydän eikä mieli vedä, vaan se olisi joku järkipakkoratkaisu. Tsemppiä!! Muistelen, että sinä rakastit merta. Siellä on se! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin rakastan merta, ihan todella!

   Kyllä koti rakentuu sinnekin, pala minusta on aina ollut siinä kaupungissa :) Kiitos, odotan jo sitä ensimmäistä yötä uudessa. Se tunne aamulla kun herää on aina niin ainutlaatuinen!

   Poista
 10. Kuopus oli niin mainio pikkupullero eilen.. Hänestä tulee hurmuri!

  Ja muuten, juuri hoksasin että koska muutat viikonpäivänä, niin pääsenhän minä auttamaan sillä välin kun lapset ovat koulussa! Laitas viestiä jos haluat mut mukaan.. (J on kuitenkin reissussa).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se on kyllä semmonen pallero niin! :)

   Ja vastasitkin jo itsellesi alempana...Ei hätää, apuja on jo tulossa kahden käden sormien verran!

   Poista
 11. Nymmää sekoilen. Sehän oli vapunpäivä kun sää muutat.. lapset on silloin kotona :)

  VastaaPoista
 12. Voi pojat, kaksivuotias herra <3 Emmää käsitä sitä ajankulua, josta ei sanota mitään :) Oon onnellinen, että sain kyläillä teillä maalla, ja hei kesällä me tullaan Helsinkiin, kun lasten kummit asuu nyt myös siellä ja kaikkee, on tosiaan kiva sitten tulla teitä halimaan sinne parvekkeille ja ikkunalaudoille keikkumaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin tuuttekin! Otetaan eväät ja mennään retkelle. Neulotaan ja kuunnellaan kun lokit kirkuu jajaja!

   Sydämiä!!!

   Poista
 13. Helsinki on kaunis kaupunki, ja kesä tulossa, parasta aikaa myös täällä:)
  Kovasti tsemppiä muuttoon! Kaikki järjestyy!

  VastaaPoista
 14. Tervetuloa helsinkiin! Tietysti erot maalla ja kaupunki asumiseen ovat melko isot, mutta kummassakin on puolensa. Itse olen syntynyt maalla ja opiskelujen aikana muutin pariksi vuodeksi maalle, mutta palasin takaisin kaupunkiin. Itse kaipaan välistä maalla asumisen rauhaa, mutta tunnistan usein itseni kaupunkilaiseksi. Kaupunki ja sen elämä, pitää liikkeessä ja vauhdissa. Uskon, että helsinki tulee antamaan sinulle paljon! Ja tsemppiä muuttoon, itsekin täällä pahvilaatikoiden keskellä, väsyneenä.

  VastaaPoista
 15. Minunkin puolesta tervetuloa Helsinkiin. On varmaan melkoinen muutos, mutta kuten joku täällä sanoikin, ihminen on sopeutuvainen. Ota irti parhaat palat ja niitähän Helsingissä riittää. Voimia muuttoon ja onnea uuteen kotiin.

  VastaaPoista
 16. Myöhästyneet synttärionnittelut-miten ihastuttava villatakki!
  Tervetuloa Helsinkiin minunkin puolestani,ehkäpä tapaamme joskus:-)

  VastaaPoista
 17. I love this baby's jumper! Where is it from? Also, very nice blog!

  VastaaPoista